Espanta la por per a escolars Tallers escolars

Recomanacions
 
 • La reserva es realitzarà amb antelació. Es prega respectar els horaris establerts. Se sol·licita avisin davant de qualsevol canvi.
 • El taller es podrà realitzar en castellà o en valencià.
 • Els grups han d'anar acompanyats per la persona responsable.
 • Està permès fer fotos sense flash.

 

10:00
23 oct.
2018
14:00
09 nov.
2018
Presentació

El MUVAET fomenta i incentiva el coneixement de la cultura valenciana. La cultura té moltes vessants i una d'elles és l'imaginari dels monstres, dels contes i llegendes populars.

L'imaginari dels monstres és literatura viva que es transmet de generació en generació i de forma oral. I en definitiva, forma part de la literatura valenciana.

Plantejament

Els contes i llegendes valencians han acompanyat a generacions de valencians i valencianes durant molt de temps. Aquest imaginari, ha passat de pares a fills al llarg dels anys. Però en les últimes dècades aquest costum ha anat en detriment i s'ha substituït per literatura d'una altra procedència. La indústria del cinema, la televisió, entre altres fonts d'informació han anat desplaçant progressivament la cultura popular relacionada amb l'imaginari valencià, per finalment quedar-se a l'oblit.

El MUVAET, reivindica i recobra els costums i tradicions que són pròpies de la cultura valenciana duent a terme el Projecte "Espanta la Por", que té com a objectiu principal conèixer i difondre els contes i llegendes valencians.

Aquest projecte és una iniciativa per recuperar la festivitat de tots sants en contraposició a Halloween.

Desenvolupament de l’activitat

Un any més celebrarem la festivitat de tots sants a través dels contes valencians relacionats amb la por. Amb aquesta activitat recuperarem aquestes llegendes transmeses de generació en generació.

A la nostra colla de monstres ja coneguts, la Tarasca, el Butoni o el Drac del Patriarca, s'uniran altres com el Car, que acompanyaran a la seva amiga Marta en una nova aventura a través dels seus divertides històries.

Aquest any els nens i nenes tindran l'oportunitat de conèixer una mica més la vida de la Marta, endinsant-se en el seu món imaginari de monstres. Per després, a través d'un joc de pistes, descobrir quins són els llocs preferits de Marta per jugar i donar curs a la seva creativitat i imaginació.

Informació d'interés

 
 • Destinataris:
  • Infantil: últim curs (5 anys)
  • Primària: de 1r a 3r curs
 • Durada: una hora i mitja (90 min. aprox.).
 • Horari: Tallers escolars: entre setmana a partir del 23 d'octubre fins al 9 novembre inclusivament.
  • Primera sessió: 10:00 a 11:30 h.
  • Segona sessió: 12:00 a 13:30 h.

Telèfon de concertació: 963.883.578

E-mail: didactica.etnologia@dival.es