Espanta la por! 2017 Per Tots Sants, monstres valencians

10:00
17 oct.
2017
14:00
19 nov.
2017

En 2017 torna Espanta la por! per a redescobrir els monstres valencians. No hi ha un millor moment al llarg de l'any que al voltant de Tots Sants per a parlar de l'Home del Sac, el Butoni, la Tarasca, el Drac del Patriarca, els donyets o les bruixes, no hi ha un millor moment per a llegir rondalles i llegendes fantàstiques i per a lluir el nostre imaginari valencià de la por. T'hi apuntes?

La novetat d’enguany és que Espanta la por! es converteix en un projecte global que es desenvoluparà també a les escoles, les biblioteques públiques i els museus locals, i així entre tots donarem veu als nostres monstres.

En aquest enllaç podeu escoltar la cançó de Espanta la Por! https://goo.gl/PbS83w

Organitza: Biblioteca i Departament de Didàctica del Museu Valencià d'Etnologia.

Col·labora: Servei de Formació del Professorat de la Generalitat Valenciana, Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana, Escola d'Art i Superior de Disseny de València i el Servici d'Assistència i Recursos Culturals (SARC Diputació del València)

Il·lustracions: Joel Miralles (alumne de l'EASD)

Dates: del 17 d'octubre fins al 19 de novembre de 2017

Activitats al Museu Valencià d'Etnologia.

Avis: Donada la bona acollida de l'activitat "Crim al Museu", s'informa que es realitzarà una tercera sessió (no prevista en principi) el proper 11 de novembre de 2017 a la mateixa hora (+ info)

[ver-mas]
"Espanta la por", taller per famílies
 
A través de contes i de cançons coneixerem les llegendes dels personatges de l’imaginari valencià relacionats amb la por, en la festivitat de Tots els Sants: l’Home del sac, el Butoni, els follets, el Drac del Patriarca, una bruixa qualsevol i la seua gran i benvolguda amiga, la Tarasca, la bèstia festiva del Corpus valencià. Els traurem del bagul, riurem amb ells i elaborarem una història en diferents escenaris. Fins i tot podràs crear el teu propi monstre. 
 
Dies: 22 i 29 d’octubre i 5, 12 i 19 de novembre. 12:30 a 14:00 h.
Tallers destinats a un públic familiar. Edat mínima: xiquets i xiquetes de 4 anys (acompanyats d’un adult).
 
Accés: Entrada gratuïta. Les entrades es repartiran en el punt d’informació a partir de les 10:30 h
--
 
"Espanta la por", taller per escolars
Dies: Del 17 d'octubre al 17 de novembre. (de dimarts a divendres)
 
*Destinat a grups d'infantil (4 i 5 anys) i primària (1º a 4º)
 
Horaris de tallers:
Matins: dimarts a divendres, de 10:00 a 14:00 hores
Vesprades: dimarts i dijous, de 16:00 a 17:30 hores
 
Necessària concertació prèvia.  
 
--

Us oferim un passeig ple de misteri a la foscor de la nit per les nostres exposicions permanents per acabar amb un banquet literari a la Biblioteca del Museu. S’atreviu?

Data: Dissabte 28 d'octubre,  4 de novembre a les 22:30 h. NOVETAT: Es realitzarà una sessió més d'esta activitat el proper dissabte 11 de novembre a la mateixa hora (22:30h)

Aforament limitat. Màxim 30 persones per sessió. Recollida d'entrades: cada dissabte a partir de les 10 hores al punt d’informació del Museu.

--

"La María no té por", teatre infantil

El Butoni, el Banyeta, la bruja Pinta, l'Home del Sac i altres personatges de la por valenciana ens duran el món màgic dels Espantacriatures i ens contaran per què Maria no té por. Un viatge ple d'aventures, música i màgia. 

Companyia Disparatario.

Data: Diumenge 29 d'octubre. Dues sessions: 11.00 h i 12:45 h.

Organitza: SARC - Cultura Diputació de València.

Entrada gratuïta. Recollida d'entrades: A través del sistema de reserva d'entrades del Centre La Beneficència

--

"Iaieries", contalles

Es tracta d'un projecte de Dani Miquel i Miquel Puig amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Alcúdia i que desenvolupen una vegada al mes a la Biblioteca del l'Alcúdia. Allí els iaios i iaies del poble conten històries, refranys, dites, cançons... a pares, mares, fills i filles mentres recuperen l'espai de la transmissió oral. 

Els majors de l'Alcúdia vindran a la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia per a fer un iaieries especial dedicat a la por i a la festivitat de Tots Sants. Ens contaran contes amb protagonistes fantàstics i ens parlaran de tot allò que els espantava de menuts.

Data: dissabte 4 de novembre a les 12.00 h.

Lloc: Sala Secà i Muntanya del Museu Valencià d'Etnologia.

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

--

"La Escóbula de la Brújula", ràdio

Escóbula de la Brújula és un podcast sobre història, llegendes, misteris i llocs màgics. Un dels espais web de ràdio amb més descàrregues i des d'on volem donar veu a l'imaginari de la por valenciana, als nostres monstres, als misteris, a Tots Sants, a la mort... Un programa dedicat a la por valenciana i a la mort que es farà des del Museu Valencià d'Etnologia i al que esteu tots convidats. Si voleu saber com és la ràdio per dins ja sabeu que heu de fer.

Data: dimecres 1 de novembre a les 19.00 h.

Lloc: Sala Alfons el Magnànim.

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.