Viu el museu Visites teatralitzades

Visites teatralitzades
18:30
15 set.
2017
20:00
16 des.
2017
Activitat gratuïta. Dissabtes 18:30 h.
VISQUEU EL MUSEU
 
¿Voleu visitar el museu d’una forma diferent? ¿Voleu conèixer com vivien els nostres avis i àvies a la ciutat, a l’horta o en la muntanya? A través de Pepa la Planxadora i d’un barquer, que a més era carter, coneixereu les divertides (i no tan divertides) històries de la València antiga i de l’Albufera, quan les seues aigües encara arribaven a la nostra ciutat. També coneixereu com es divertien joves i menuts a les zones de muntanya.
 
«La ciutat viscuda». Pepa la Planxadora
 
Al barri del Pilar, al segle XIX, vivia Pepa la Planxadora. Una dona humil que mantenia els costums i les tradicions apreses al llarg d’antigues generacions, com la curació d’algunes malalties amb ungüents i remeis casolans, que de vegades funcionaven i de vegades no...
 
Gràcies a Pepa, també coneixerem les xafarderies i els acudits de la ciutat, l’evolució del vestit de la dona i els canvis socials que van viure les dones de l’època (dret al vot, inclusió en la vida política i cultural, etc.).
 
«Horta i Marjal». El barquer carter de Cañas y Barro
 
Cada vesprada, la barca correu anunciava la seua arribada al Palmar amb diversos tocs de botzina. El barquer anava de porta en porta rebent encàrrecs per a València, i en arribar als espais oberts, a l’únic carrer del poble, bufava de nou la botzina per a avisar la seua presència a les barraques disseminades a la vora del canal. Aquest home creuava l’Albufera quatre vegades al dia i portava a València el millor peix, i tornava amb molts objectes d’una ciutat gran i llunyana per a la majoria dels xiquets i xiquetes de l’horta.
 
«Secà i muntanya». El temps d’oci.
 
A la muntanya, els pobles solen estar separats i molt allunyats de la gran ciutat. Aquest aïllament obligava les persones a relacionar-se entre si, no solament en els moments de treball, sinó en les relacions socials i en el temps lliure. En la visita coneixereu el festeig dels joves fadrins en les festes dels pobles i els jocs tradicionals dels xiquets i les xiquetes a les zones de muntanya.
 
Organització:
• En cada sessió es visitarà una de les zones de l’exposició.
• Activitat destinada a un públic familiar. Edat mínima: xiquets i xiquetes de 4 anys (acompanyats d’un adult).
• Dies: Dissabtes. Tardor 2017
Setembre: 16, 23 i 30
Octubre: 14, 21 i 28
Novembre: 4, 11, 18 i 25
Desembre: 2, 9 i 16.
• Horari: 18:30 h
• Durada: 60’
• Concertació: les entrades es repartiran en el punt d’informació a partir de les 17:30 h.
• La persona encarregada de l’activitat arreplegarà els participants en el punt d’informació a les 18:30 h.
• Places limitades: 25-30.
• Idioma: valencià i castellà.