Visites guiades (grups i escoles)

Informació d'interés i horaris - Mesures Covid 19

Destinataris i nombre de participants

Destinades a grups d'escoles, instituts, associacions i col·lectius, de totes les edats

Les visites podran ser de grups de fins a 10 persones, sempre que es mantinga la distància de seguretat interpersonal (1,5 m).

Durada: Una hora.

Horaris de visites i tallers:
Matins: dimarts a divendres, de 10:00 a 14:00 hores
Vesprades: dimarts a dijous, de 16:00 a 18:00 hores
Necessària concertació prèvia

Activitat gratuïta
 

Mesures derivades de la COVID - 19

És obligatori l'ús de la mascareta.
El museu disposarà de gel hidroalcohòlic per a la sala de tallers
El museu incrementarà, a més, la neteja per a la desinfestació diària dels espais.
Cal mantenir la distància de seguretat interpersonal (1,5 m).
Cal mantenir la distància respecte els objectes exposats (1,5 m)
Es recomana la descarrega prèvia de materials i fulls informatius (Enllaç)

 

Contacte
Telèfon: 963 883 578 - Fax: 963 883 632
Horari: dilluns a divendres de 8.30 a 14.30h. 
 
 
 
Dirigides a escoles, instituts i col·lectius
Les visites guiades ofereixen l'ocasió d'acostar-se a L'ETNO. Museu Valencià d’Etnologia amb les explicacions que duu a terme el personal tècnic del Museu. Estes visites estan dirigides a escoles i instituts així com a associacions i col·lectius. 
 
L'exposició permanent del museu porta per títol "No és facil ser valencià/na", en la qual s'aborda de la identitat dels valencians i valencianes, com un concepte obert en constant evolució i subjecte a contradic­cions, a tensions i a manca d'unanimitat. Mentre hi ha qui les veu com un fet positiu, n'hi ha d'altres que les detesten; mentre alguns defensen només la seua, amb postulats excloents, d'altres prefereixen la multicul­turalitat.
 
Com succeeix en totes les cultures, les valencianes i els valencians s'enfronten a un futur identitari inde­finit, en debat permanent entre un món cada vegada més homogeni cul­turalment i el desig de mantindre costums i pràctiques que consideren propis, que els arrelen a un territori i a una societat. 
 
La visita tracta d'aquestes qüestions emmarcades en la societat valenciana, des de la fi del món preindustrial fins als nostres dies. L’exposició s'ha organitzat en tres àmbits i en cadascun s'aborda un tema: la ciutat, on es plantegen qüestions que tenen a veure amb la tensió entre glo­bal i local; les hortes i les marjals, on es parla d'alguns estereotips al voltant de la cultura valenciana, i el seca i la muntanya, on es fa referència a temes poc coneguts de les terres de l'interior valencià
 
També es pot completar el recorregut amb visites comentades a les exposicions temporals que el museu ofereix en cada moment.
 
Activitat gratuïta