"Un romancero familiar de transmisión oral en las aldeas de Hortunas y la Portera" de Fermín Pardo

Presentació llibre
11:00
11 abr.
2020
11:00
11 abr.
2020
Activitat gratuïta
 
Cancel·lació programació
 
Informació d’interés
 
Per causes relacionades amb la situació generada pel Coronavirus, i atenent a les recomanacions de les autoritats, L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia cancel·la temporalment totes les seues activitats programades.
 
L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia informarà als usuaris de la reobertura i posada en marxa de la programació en el moment oportú. 
 
Atentament,
L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia
 
--
 
El Museu Valencià d'Etnologia, en col·laboració amb l'Ajuntament de Requena, presentarà el pròxim 11 d'abril el llibre Un romancero familiar de transmisión oral en las aldeas de Hortunas y la Portera, escrit per Fermín Pardo Pardo. Prologat per Rosa Cañada, el llibre recopila romanços en castellà transmesos de forma oral entre els membres temporals d'una mateixa família, en aquest cas amb la peculiaritat que es tracta de la de l'autor, i es mou dins del marc geogràfic de les aldees d'Hortunas -lloc de naixement de l'autor- i la Portera, a Requena. El llibre inclou dos CD's amb els romanços musicats.
 
Fermín Pardo Pardo (Hortunas, Requena, 1945) és un dels més prolífics investigadors de la música tradicional valenciana. Al llarg de la seua trajectòria ha fet un extens treball de recopilació del folklore valencià. Així mateix ha estudiat altres vessants de la cultura tradicional, com la indumentària, les festes, l'arquitectura o la religiositat popular, a més d'haver participat com a músic en nombroses gravacions.
 
La presentació tindrà lloc en la Sala VIII del museu (Sala de Secà i Muntanya) el dissabte 11 d'abril a les 11 del matí. Participarà, a més del mateix autor, José Ángel Jesús-María Romero, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Requena.
 
L'entrada serà lliure i gratuïta i comptarà amb venda de llibres.
 
 
Lloc: Sala VIII del Museu Valencià d'Etnologia (Sala de Secà i Muntanya) 
Hora: 11:00 h.