Tallers per a famílies. Gener - juny 2019

Tallers didàctics
12:00
13 gen.
2019
14:00
30 jun
2019
Activitat gratuïta
 
TALLERS PER A PÚBLIC FAMILIAR
GENER - JUNY 2019
 

Contes de les quatre estacions

Dies: 13, 20 i 27 de gener, 3 de febrer

Els contes són capaços de fer-nos volar a qualsevol lloc amb la nostra imaginació. En aquest taller, i de la mà de quatre històries diferents, viatjarem al llarg de la tardor, l’hivern, la primavera i l’estiu. Junts podrem veure com influeixen les estacions en el nostre entorn humà i natural, quines són les fruites i quins els colors propis de cada estació… Tot això ens servirà finalment com a inspiració a l’hora de crear el nostre dibuix de les estacions. T’esperem!

Màscares amazòniques

Dies: 10, 17 i 24 de febrer, 3 de març

Enguany al Carnestoltes ens anirem a l’Amazònia colombiana per a descobrir-hi la comunitat indígena katmensá. Per a aquest poble les màscares són peces màgiques que els permeten tindre visions del futur i representar l’energia de la naturalesa. A més, són utilitzades en el seu Carnestoltes del Perdó particular. Si vols conéixer un poc més d’aquestes tradicions, apunta’t al taller! Et convertiràs en un artesà i podràs crear la teua màscara d’inspiració amazònica entre una explosió de colors i de figures geomètriques.

 

Tirar de cartón

Dies: 10, 24 i 31 de març, 7 d’abril

Saps en què es pot transformar un simple full de cartó? En aquest taller descobrirem quin és el procés de realització del cartó pedra. Aquesta tècnica artesanal ha servit i serveix per a la realització de ninots de falla, de titelles i d’altres joguets, ja que el cartó ofereix una infinitat de possibilitats. Apunta’t i experimenta amb les teues mans com és el modelatge d’una figura.

 

A jugar amb la fotografia!

Dies: 14, 21 i 28 d’abril, 5 de maig

Amb aquest taller convidem els xiquets i les xiquetes perquè s’inicien en la fotografia i els ensenyarem alguns elements bàsics de la composició. Descobrirem aspectes com l’enquadrament, el punt de vista, la llum, etc. A continuació, posarem en pràctica tots aquests conceptes amb diferents activitats. A través del joc vorem com la fotografia és una activitat apassionant i divertida amb la qual poder «mostrar el món d’una manera especial».

 

Popul-Art!

Dies: 12, 19 i 26 de maig, 2 de juny

Qui no té taulellets a casa? Qui no ha vist alguna vegada aquests plafons de taulellets decorats amb escenes quotidianes d’èpoques passades? Els taulellets són, sens dubte, una manifestació d’art molt popular. En els plafons de taulellets decorats s’amaguen objectes, personatges i situacions diferents, simpàtiques, de luxe, en el camp, dins de la cuina, en una saleta… Vols descobrir algunes d’aquestes escenes i d’aquests personatges? Vols crear el teu personatge de taulellet i fer les teues històries? Doncs, acosta’t i coneix el nostre Popul-Art!

 

RecomponDrets Humans

Dies: 9, 16, 23, 30 de juny

Has pensat alguna vegada en el missatge de les coses? Si les coses es modifiquen, se’n pot canviar el missatge? Mitjançant la tècnica del collage, desconstruirem materials amb missatges i estereotips que ens allunyen dels altres en compte d’acostar-nos i construirem noves coses carregades de valors que faran un món millor «recomponent els drets humans». Ens acompanyes?

Nota: el dia 30 de juny este taller serà substituït per un taller de muixerangues per a xiquets i xiquetes. + info

ORGANITZACIÓ dels tallers

  • Tallers destinats a un públic familiar. Edat mínima: xiquets i xiquetes de 4 anys (acompanyats d’un adult).
  • Diumenges. Horaris: 12:30 – 13:45 h.
  • Concertació: Les entrades es repartiran en el punt d’informació a partir de les 10:30 h.
  • La persona encarregada dels tallers arreplegarà els participants en el punt de trobada a les 12:30 h.
  • Places limitades: 25 persones.
  • Idioma: valencià i castellà.