Tallers per a famílies 2020 #L'ETNOenFamilia

Organització dels Tallers
 • Tallers destinats a un públic familiar.
 
 • Edat mínima: xiquetes i xiquets de 4 anys (acompanyats d’un adult).
 
 • Horari: Dos torns els diumenges: 10.45-12.15 i 12.30-13.45 h.
 
 • Concertació: Les entrades es repartiran en el punt d’informació (Hall del museu) a partir de les 10.30h per a les dues sessions. La persona encarregada dels tallers arreplegarà els participants en el punt de trobada.
 
 • Places limitades: Seguint les indicacions de les autoritats relatives a la gestió de la pandèmia de la COVID-19, l'aforament dels tallers és de 6 persones + el/la monitor/a ​
 
 • Idioma: valencià i castellà.
 
Mesures de Seguretat
 
 • És obligatori l'ús de la mascareta.
 
 • El museu disposarà de gel hidroalcohòlic per a la sala de tallers
 
 • Cal mantindre la distància de seguretat (1,5 m).
 
 • L'aforament dels tallers és de 6 persones + el /la monitor/a
 
 • El museu incrementarà, a més, la neteja per a la desinfestació diària dels espais.

 

Tallers didàctics
12:30
13 set.
2020
13:45
20 des.
2020
Activitat gratuïta
 
TALLERS PER A PÚBLIC FAMILIAR
SETEMBRE-DESEMBRE 2020
 
 
La teua postal de l’ETNO. Museu Valencià d'Etnologia
 
13, 20 i 27 de setembre.
 
L’ETNO. Museu Valencià d'Etnologia s'ha renovat de cap a peus! Amb aquest taller us convidem a descobrir les noves instal·lacions del museu i a portar-vos-en un record en forma de postal feta per vosaltres mateixos. Començareu amb una gimcana per tot el museu per tal de descobrir certs objectes, com es diuen i quina és la seua utilitat. Després fareu una postal d'un dels objectes que heu descobert, amb una tècnica fotogràfica molt antiga per a endur-se-la després a casa.
 
 
Les herbetes de les iaies i els iaios
 
4, 11 i 18 d’octubre.
 
La gent major coneix moltíssimes coses interessants, entre elles les plantes del camp i quines malalties curen. I a ells, eixes coses li les contaren els seus majors, per tradició. Amb aquest taller coneixereu les plantes i les seues propietats. Us ensenyarem a identificar-les, quina olor tenen i les seues propietats. Amb esta informació fareu el vostre receptari que després a casa podeu completar amb altres plantes preguntant als iaios i iaies. Tot seguit, li preguntareu al vostre acompanyant què li fa mal i amb la informació del receptari fareu la vostra barreja personalitzada de plantes curatives per a ell o ella.
 
 
De la taca al monstre. Espanta la Por
 
25 d’octubre, 1, 8 i 15 de novembre.
 
Estàs preparat/a per a traure al monstre que portes dins? Creiem junts un imaginari de bèsties bestial! Començarem posant a prova als majors, fent-los pintar taques, per a agafar-los el relleu, i treballar sobre eixes taques traient un monstre. Tot s'imprimirà en directe mitjançant la màquina de Risografía (tècnica d'impressió entre la serigrafia i la fotocopiadora), amb colors super molons perquè ens puguem portar a casa una meravellosa publicació plena de monstres fantàstics. T'ho perdràs?
 
 
L'auca del confinament
 
22 i 29 de novembre, 6, 13 i 20 de desembre.
 
Les auques són els avantpassats del còmic. Era una manera popular i divertida de contar coses en vinyetes amb imatges i versets senzills i humorístics. Volem que ens conteu amb una auca com era el vostre dia a dia quan estàveu tancats i tancades a casa. Què féieu del matí a la nit? Al taller us ensenyarem el procediment per fer la vostra auca. En acabar, si voleu, podreu contar-la a la resta de xiquets i xiquetes.
 
 
Descarrega't el FULLET dels Tallers ací.