Reforma del Museu Etnològic d'Alpuente

Museo Etnológico. Alpuente
 
 
13:00
01 des.
2017
14:15
01 des.
2017
Inauguració 13:00
 

El Museu Etnològic d’Alpuente, localitzat als Serrans (València), és un museu local, concebut per a la conservació del patrimoni. Naix a final dels anys setanta a través de l’Asociación de Amigos de Alpuente, que promou la donació dels primers objectes, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alpuente, que compra i rehabilita el forn de pa del segle xiv per a la seua seu.

Quasi quatre dècades després, amb el patrocini del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, ha estat sotmés a una profunda renovació. La societat canvia i les formes d’exposar també ho fan i, per això, proposem un discurs nou, modern i atractiu, però sense obviar el caràcter evocador i representatiu que aquest tipus de museus té per a la comunitat local.

L’exposició mostra objectes habituals als museus etnològics, però d’una manera diferent, centrada en l’organització col·lectiva i comunal de la societat d’Alpuente, nascuda de la necessitat d’explotar un medi dur i d’abordar treballs que superaven les capacitats individuals, tot això en una economia de subsistència. Sobre aquestes bases d’ajuda mútua, indispensables per a eixir endavant de forma col·lectiva, es van estructurar els sistemes de transformació dels recursos i de manteniment dels espais comunals. El discurs nou del Museu Etnològic pretén posar en expansió tots aquests valors, espais i festes col·lectives del municipi d’Alpuente i de les seues aldees per a convertir-se en un espai identitari i de dinamització social i cultural de tot el seu territori. 

Per a més informació es pot consultar la web del museu i el seui canal de facebook 

 

Inauguració: Divendres 1 de desembre . 13:00

LLoc: Museo Etnologico de Alpuente