Per a què serveix l'etnologia? El Museu Valencià d’Etnologia habilita un nou espai expositiu en la permanent

Sala d'introducció de l'exposició permanent
(Tot el dia)
26 maig
2014
(Tot el dia)
26 maig
2014
L'Àrea de Cultura de la Diputació de València ha renovat la sala introductòria de l'exposició permanent del Museu Valencià d'Etnologia ubicat al Centre Cultural La Beneficència.
 
Segons ha assenyalat la diputada provincial de Cultura, María Jesús Puchalt, l'adequació del nou espai respon al "compromís que tenim amb el públic públic valencià" . "La nostra obligació és mantenir i oferir unes instal · lacions expositives permanents actualitzades i de qualitat".
 
El nou espai expositiu neix de la idea d'explicar al visitant què és i quina és la funció de l'etnologia, alhora que descriu l'organització de les sales permanents del museu en tres àmbits geoculturals: Ciutat, Horta - Marjal i Secà -Muntanya.
 
La sala ha estat concebuda com un espai diàfan i atractiu amb la idea de despertar la curiositat del públic que iniciarà en aquest punt un recorregut per la cultura popular i tradicional valenciana dissenyat pels tècnics del museu de la Diputació.
 
Més de 30.000 visitants a l'any
 
[ver-mas]
 
Les sales permanents del Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València van ser visitades durant 2013 per més de 30.000 persones , i representen el muntatge expositiu sobre cultura tradicional i popular valenciana més extens de la Comunitat .
 
L'exposició permanent etnològica arriba 1.500 metres quadrats de discurs expositiu geocultural . Tot això queda també relatat i analitzat en el catàleg general , editat per l'Àrea de Cultura de la Diputació , que acompanya la mostra .
 
El recorregut expositiu detalla al visitant les pautes principals de la cultura tradicional i popular valenciana : les formes i la tipologia del seu habitatge , les particularitats - i generalitats - de les relacions de tipus social i econòmic , la tecnologia de tipus agrícola però també industrial , el món de les pràctiques i representacions religioses o algunes qüestions del món infantil ( jocs , escola ) o de les relacions de gènere ...
 
Més de 500 objectes , testimonis audiovisuals , fotografies de les gairebé 20.000 que componen la col · lecció del museu, es poden veure al llarg d'aquestes sales on, a més , es mostren nombrosos fragments d'entrevistes de memòria oral i dotzenes de fotografies de l'arxiu del museu i d'altres col · leccions públiques i privades .
 
Tot això amb un plantejament museogràfic poc tradicional on prevalen les tendències més innovadores de presentació de materials amb l'objectiu de generar noves formes de relació entre els objectes i els visitants , buscant la seva visió més vivencial i experiencial