Presentació dels cartells de la indumentària del s.XVIII: l'home i la dona

Cartel indumentaria tradicional valenciana (s.XVIII)
Presentació
19:00
04 febr.
2015
21:00
04 febr.
2015
La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València presenta els cartells amb el vocabulari de la indumentària tradicional del segle XVIII. Es tracta d'un projecte iniciat per aquesta unitat dirigit a divulgar els noms de cadascuna de les peces que componen la indumentària tradicional valenciana. El treball s'ha realitzat amb l'assessorament de l'Associació d'Estudis Fallers i la col·laboració l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD). 
 
Intervindran Victòria Liceras, indumentarista, que parlarà sobre els Elements bàsics per a vestir a la manera tradicional valenciana i Josep Lluís Marín, membre de l'Associació d'Estudis Fallers, que parlarà sobre Els llenguatges de les falles.
 
Els cartells estan inclosos en la col•lecció «Festes tot l’any», en l’apartat dedicat a les falles. Mostren un dels aspectes més representatius d'esta festa, la indumentària; tot coincidint amb altres manifestacions que usen la mateixa forma de vestir.
 
La indumentària del segle XVIII, de l’home i de la dona, mostra els elements bàsics del vestit tradicional, des de les peces de roba interior als complements com les joies o els barrets.
 
El disseny és obra d’Adrià Vidal, alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, amb qui la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació col•labora de fa anys.
 
El llenguatge gràfic s’adiu a l’estètica de les peces que representa i que queden caracteritzades amb senzillesa però concreció. La selecció del vocabulari ha comptat amb l’aval de l’Associació d’Estudis Fallers i les imatges amb l’assessorament de Victoria Liceras, coneguda indumentarista.
 
L’acte conclourà amb l’actuació del grup de danses El Poblet de Godella, que faran mostra del seu repertori i dels seus vestits tradicionals.
 
Dimecres, 4 de febrer. 19 hores.
Saló Alfons el Magnànim. Centre Cultural la Beneficencia