La Beneficència clausura el cicle sobre l'Himàlaia amb una xerrada sobre la llegenda del Yeti

(Tot el dia)
16 oct.
2014
(Tot el dia)
16 oct.
2014
Vicente Urios analitzarà el fenomen de l'abominable home de les neus percebut com un King Kong tibetà demà a les 19:30 
 
El Museu Valencià d'Etnologia finalitza el cicle de conferències i concerts dedicats a l'exposició temporal "Himàlaia. Visions de l'alteritat a les col • leccions del MEN "demà dijous, 16 d'octubre, amb la conferència" El Yeti, llegenda i realitat "a càrrec de Vicente Urios, director del grup d'Investigació Zoologia de Vertebrats de la Universitat d'Alacant . 
 
Quina part hi ha de llegenda i de realitat sobre el Yeti o Abominable Home de les Neus? Vicente Urios respondrà a la pregunta després d'analitzar els coneixements actuals i l'última expedició realitzada a l'Himàlaia per obtenir dades pròpies sobre aquest fenomen, percebut com un King Kong tibetà, una mena d'home de Neandertal o la baula perduda en la genealogia de la humanitat . 
 
Històries de xerpes 
 
La llegenda va ser exportada als països occidentals a partir dels anys vint, de la mà dels alpinistes que tornaven de l'Himàlaia repetint les històries que els havien explicat els xerpes i altres habitants de les valls muntanyosos de la zona.
 
[ver-mas]
 
La conferència "El Yeti, llegenda i realitat" serà a la tarda, a les 19:30, a la sala Alfons el Magnànim al Centre Cultural La Beneficència. L'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament. 
 
Aforament complet en els concerts i conferències 
 
El cicle d'activitats que el Museu Valencià d'Etnologia ha realitzat entorn a l'Himàlaia ha registrat un gran èxit d'assistència en totes les seves conferències i concerts. En total, més de 500 persones han participat en les xerrades de l'escriptor Gabi Martínez, el conservador Jorge Cruz sobre el còmic Tintín al Tibet i especialment l'aforament complet dels dos únics concerts a Espanya del pianista suís Dominique Barthassat i el mestre de ioga Cosmin S. Iancu. 
 
La composició de Barthassat-que es pot escoltar a la darrera sala de l'exposició, evoca en quatre moviments i 16 paisatges, un viatge imaginari des de les planes del Ganges fins als cims de l'Himàlaia. En contrapunt a la música apareix una coreografia creada pel mestre de ioga Cosmin S. Iancu amb diferents postures de ioga -Asanas- que genera un univers estètic singular, entre la tradició, l'arquetip i la contemporaneïtat.