Francesc Llop rep el Premi Forcat 2014 El Museu Valencià d'Etnologia participa en el lliurament dels premis

(Tot el dia)
28 jun
2014
(Tot el dia)
28 jun
2014
L'antropòleg Francesc Llop rebrà demà, al Centre Cultural La Beneficència, el Premi Forcat 2014 organitzat pel grup folklòric valencià amb la col·laboració del Museu Valencià d'Etnologia. 
 
L'objectiu del guardó és reconèixer a aquelles persones o organitzacions que fomenten la història i cultura valenciana. Per aquest motiu, El Forcat ha decidit atorgar la distinció d'enguany al doctor en Antropologia Social Francesc Llop i Bayo, investigador i especialista en les campanes, els campaners i els seus tocs. 
 
A la primera part de l'acte es lliurarà Frances Llop el premi i posteriorment el públic podrà gaudir amb el grup Auroreros d'Aldaia, la banda juvenil de la Unió Musical de Llíria i la rondalla i cos de ball del Grup de danses El Forcat. 
 
Finalment es repartiran típiques "coques de llanda" i se servirà una degustació de mistela entre el públic assistent. 
 
[ver-mas]
 
Distinció al estudiós de les campanes 
 
Llop ha exercit com a tècnic d'Etnologia de la Generalitat Valenciana i com a Cap de Servei de Patrimoni Arqueològic, Etnològic i Històric des de 1997 fins a 2001. 
 
La seva tesina va versar sobre els campaners de València, la tesi sobre els campaners d'Aragó i, posteriorment, ha realitzat, fins i tot directament, l'inventari de les campanes de totes les catedrals d'Espanya, per encàrrec del Ministeri de Cultura. 
 
Gràcies al seu treball d'investigador ha posat en marxa els grups de campaners de la Catedral de València (1988) i de la Catedral de Pamplona (2011). 
 
També ha proposat i coordinat la restauració de les campanes de diverses catedrals, entre elles Sevilla (Andalusia), Castelló (Comunitat Valenciana), Jaca (Aragó), Múrcia (Comunitat de Múrcia); Màlaga (Andalusia), Calahorra (la Rioja), El Pilar de Saragossa (Aragó), Pamplona (Navarra), Osca (Aragó). En aquests moments està treballant en la restauració de les campanes de Santiago de Compostel · la (Galícia). 
 
Grup de danses el Forcat 
 
"El Forcat" va ser fundat el 1992 per Vicente Garijo Hernández i té com a finalitat l'estudi, investigació i divulgació de la indumentària, dansa i música tradicional valenciana. Està compost per diferents seccions: ball, rondalla, cant taula i dolçaines. El grup té una llarga trajectòria d'actuacions per tot el territori de la Comunitat Valenciana, sent aquesta la principal zona d'actuació, tot i que, també, ha participat en nombrosos esdeveniments en tot l'àmbit nacional.