“Faixa roja, faixa blava” s'exposa en Massamagrell

Faixa roja, faixa blava, en Massamarell
(Tot el dia)
24 oct.
2014
(Tot el dia)
24 oct.
2014
El Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València exhibeix l'exposició "Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana "a l'Ajuntament de Massamagrell fins el 30 de novembre de 2014. La mostra itinerant arriba a Massamagrell després de passar pel Centre Cultural La Beneficència, Gandia, Xàtiva, Faura, Quatretonda i Bellreguard. Després de la seva estada a Massamagrell, la mostra viatjarà a la Pobla de Vallbona. 
 
Divulgació de l'esport autòcton valencià “Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana " ha estat dissenyada des d'una perspectiva divulgativa amb un format didàctic on s'exposen com una de les senyes d'identitat dels valencians. L'exposició explica de manera clara i atractiva les bases fonamentals de l'esport, presentant el tema d'una manera didàctica per tal d'atraure el gran públic. 
 
[ver-mas] 
 
La mostra també aborda la pilota valenciana més enllà de l'àmbit estrictament esportiu mostrant tot allò que envolta al joc, com la rellevància social dels jugadors i de les relacions entre ells, la presència i la participació del públic, les normes, modalitats, els equipaments i també de la percepció que tradicionalment ha tingut la societat valenciana d'aquest esport. 
 
Aquesta exposició, pensada per ser itinerant, s'ha centrat en un disseny museogràfic que és molt específic i part d'un lema -Faixa roja, faixa blava- que aglutina un dels elements comuns a totes les modalitats de l'esport, les faixes que es cenyeixen els jugadors en cada partida.
 
L'exposició conté algunes fotografies de l'arxiu de Ismael Latorre Mendoza.