“Faixa roja, faixa blava” arriba a Bellreguard després de superar les 20.500 visites al seu pas per Xàtiva, Gandia i Faura

Faixa roja faixa blava en Bellreguard
(Tot el dia)
17 set.
2014
(Tot el dia)
17 set.
2014
Amb motiu de la inauguració a la localitat de la Safor s'ha presentat també el llibre El joc de pilota a Bellreguard; Una història de val i quinze, de Joan Antoni Torres i Miquel Escrivà. 
 
El Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València exhibeix l'exposició "Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana "a l'Ajuntament de Bellreguard fins al 19 d'octubre.
 
La mostra itinerant arriba a Bellreguard, després de passar pel Centre Cultural La Beneficència, Gandia, Xàtiva, Faura i Quatretonda. Més de 20.500 persones han visitat l'exposició en les tres localitats on ja ha estat exposada. Després de la seva estada a Bellreguard, la mostra viatjarà a Massamagrell i la Pobla de Vallbona. 
 
Divulgació de l'esport autòcton valencià “Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana " ha estat dissenyada des d'una perspectiva divulgativa amb un format didàctic on s'exposen com una de les senyes d'identitat dels valencians. L'exposició explica de manera clara i atractiva les bases fonamentals de l'esport, presentant el tema d'una manera didàctica per tal d'atraure el gran públic. 
 
[ver-mas] 
 
La mostra també aborda la pilota valenciana més enllà de l'àmbit estrictament esportiu mostrant tot allò que envolta al joc, com la rellevància social dels jugadors i de les relacions entre ells, la presència i la participació del públic, les normes, modalitats, els equipaments i també de la percepció que tradicionalment ha tingut la societat valenciana d'aquest esport. 
 
Aquesta exposició, pensada per ser itinerant, s'ha centrat en un disseny museogràfic que és molt específic i part d'un lema -Faixa roja, faixa blava- que aglutina un dels elements comuns a totes les modalitats de l'esport, les faixes que es cenyeixen els jugadors en cada partida. 
 
Aquesta exposició conté algunes fotografies de l'arxiu de Ismael Latorre Mendoza.
 
Llibre sobre la pilota a Bellreguard 
 
Amb motiu de la inauguració de la mostra s'ha presentat també a la localitat de la Safor, que té un dels trinquets més actius del raspall, el llibre "El joc de pilota a Bellreguard; Una història de val i quinze ", de Joan Antoni Torres i Miquel Escrivà. 
 
Els autors són especialistes en la història de Bellreguar i han recopilat abundant informació gràfica escrita i oral dels orígens de la pilota del municipi i dels seus pilotaris. També són autors dels llibres "Història del poble de Bellreguard" (2006) i "L'Escola del poble. Història de l'escola a Bellreguard "(2008).