En Veu Alta a la Biblioteca "Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas"

En Veu alta "Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas"
Presentació llibre
19:00
29 març
2017
21:00
29 març
2017

Una nova presentació del Cicle En Veu Alta a la Biblioteca. Aquest dia presentarem «Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas: una aproximación desde la antropología, la estética y la creación artística contemporánea», d'Hasan G. López.

Segons explica l'autor, el llibre té com a propòsit analitzar el fenomen de les exhibicions etnològiques, zoos humans i ethnic freaks en tota la seua complexitat des de la Il·lustració fins a la Segona Guerra Mundial, així com posar en perspectiva els debats, problemàtiques i reflexions que ha generat i segueix generant en la contemporaneïtat. Aquesta obra no té un caràcter enciclopèdic, ni estan totes les exhibicions sinó que té el propòsit de realitzar una aproximació de caràcter transversal per a identificar els seus llocs comuns i diferències i intentar comprendre millor el context cultural, polític, científic i estètic en què es van organitzar, per a evitar pensar que totes les maneres d'exhibició van ser equivalents.

Hasan G. López és doctor en Filosofia i Llicenciat en Filosofia i Antropologia Social i Cultural. És també professor Associat de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València i del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València. Les seues recerques versen sobre l'antropologia filosòfica i cultural, l'anàlisi històrica-crític de l'antropologia empírica i dels museus, l'estètica i teoria de les arts, mostrant un interès especial per la fotografia i els seus usos públics.

En la presentació del llibre, l'autor estarà acompanyat de Beatriz Santamarina, professora titular d'antropologia de la Universitat de València, Nuria Enguita i Laura Vallés, editores de Concreta. A més, en la sala Espai Obert de la Biblioteca es realitzarà una mostra bibliogràfica i documental sobre els zoos humans en la qual els visitants podran veure fotografies i postals originals d'exposicions colonials, així com consultar lectures seleccionades.

Més informació en l'ETNOBLOC
Lloc: Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia
Data: 29 de març de 2017

Hora: 19:00