En Veu Alta a la Biblioteca "Els bastonets d'Algemesí"

Presentació llibre
19:00
07 març
2017
21:00
07 març
2017

Una nova presentació del Cicle En veu Alta a la Biblioteca. Este día presentarem «Els bastonets d'Algemesí» de Toni Bellón, Premi Bernat Capó en la seua 18a edició (2016).

Aquesta obra descriu el ball de bastons d’Algemesí des de les darreries del segle XIX fins al present, a través del constants canvis que ha anat patint amb el pas del temps, segons el context social, polític i econòmic de cada època. Modificacions i innovacions en la indumentària, en els balls i en la música, en la composició interna de la colla i en el nombre de colles, en el gènere que hi ballava –atés que abans sols hi ballaven els homes, i des de 1980 també ho fan les dones– o en el significat del ball, etc. Malgrat formar part de la festivitat de Mare de Déu de la Salut –és una de les set danses que compon el seguici processional–, elevada a la categoria de Patrimoni Immaterial de la Humanitat en 2011, fins al moment no s’havia fet cap estudi sobre els Bastonets.

A més de l'autor Toni Bellón, en la presentació participaran el director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit, Nuria Sendra, directora d'Edicions Bullent, i Juli Blasco, director del Museu de la Festa d'Algemesí.

Toni Bellón, nascut a Algemesí en 1984, és graduat en Geografia i Ordenació del Territori per la Universitat d’Alacant (2015). Ha realitzat un Màster en Antropologia Social Pràctica en la Universitat Miguel Hernández d’Elx (2016). Ha publicat diversos articles en revistes de geografia i ciències socials, com GeoGraphos o GeocritiQ. En 2016, a més d’haver guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, ha estat guanyador del I Certamen literari per a la Igualtat ‘Casa de la Dona’ d’Elx en la modalitat de narrativa en valencià, pel relat breu «La igualtat entre gèneres en la muixeranga d’Algemesí».

 

Més informació en el ETNOBLOC

Lloc: Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia
Data: 7 de març de 2017


https://goo.gl/jX2fCG