Descobreix el museu Visites guiades a les sales permanents i exposicions temporals

(Tot el dia)
06 nov.
2016
(Tot el dia)
02 jul.
2017
Activitat gratuïta
Visites realizades per  l’equip de conservadors del Museu Valencià d’Etnologia a les sales permanents i exposicions temporals.  
 
L'exposició permanent del museu està dividida en tres parts:
 
1. La primera, titulada La ciutat viscuda, se centra en la vida de les ciutats valencianes de finals del segle XIX i principis del XX, tot combinant objectes de la vida quotidiana de diversa procedència amb recursos audiovisuals que permeten obtenir una visió més àmplia d'aquella societat.
 
2. A continuació es pot visitar la zona dedicada a l'horta, denominada Horta & Marjal, les sales de la qual s'estructuren en dos apartats bàsics: un, centrat e cultius i el seu enfocament comercial— i un altre dedicat als objectes. El recorregut es completa amb un espai interactiu.
 
3. L'últim dels àmbits, Secà I Muntanya, se centra entorn d'idees com el paper de la pedra en sec en la construcció del paisatge, la protecció de la casa, l'emigració de les dones a les ciutats o la desconeguda figura del solter en els pobles de l'interior. Completa esta part una sala amb 150 peces penjades del sostre, recordant la disposició que moltes d'elles han tingut en les golfes o cambres de les cases. 
 
També es pot completar el recorregut amb visites comentades a les exposicions temporals que el museu ofereix en cada moment.
 
Dades de interés:
 
Dies: Diumenges. Del 6 de novembre al de 2016 al 2 de juliol de 2017, excepte el 25/12/2016, 01/01/2017 i 19/03/2017. 
Horari: 11:30 i 12:45 hores. Exposicions permanents (11:30 h). Exposicions temporals (12,45 h). 
Duració de la visita: 60’ màxim.
Concertació: en punt d’informació (hall del museu).
Grup de 40 persones màxim.
Perfil de públic recomanable: majors d’11 anys, tot i que podem admetre menors acompanyats d’un adult.
Idioma: castellà o valencià. 
Programa temàtic: El secà i la muntanya, l’Horta i la Marjal o la Ciutat Viscuda. Cada diumenge s’oferirà un tema. Visites a les exposicions temporals.