Concert Ramiro Naka «Rey D’Gumbe Blues Kreol» Festival Etnomusic 2017

Concert.
20:15
27 jun
2017
21:30
27 jun
2017

Ramiro Naka actuarà en el Centre Cultural la Beneficència el dimarts 27 de juny a les 20:15, després de suspendre's el concert del 18 de maig per la pluja.

L'entrada serà lliure i l'aforament és limitat.

Actuació de Ramiro Naka, de Guinea Bissau, a València, en el Festival Etnomusic de músiques del món i folk valencià, organitzat pel Museu Valencià d'Etnologia. El programa ofereix huit concerts durant els mesos d'abril, maig i juny de 2017.

Com a digne hereu de la seua Guinea Bisáu natal, Ramiro Naka fa de la seua música una mescla de gèneres musicals entre els més variats, percussions, fado, samba i salsa, tot açò al voltant d'un mateix estil: el Gumbé, una rítmica originalment tocada per grans tambors però també una dansa, amb energia comunicativa…

Ramiro Naka parla dels bisauguineans com els “llatins d'Àfrica”, ja que a Guinea Bisáu es parla portuguès des de fa més de cinc-cents anys. No obstant açò, coexistint amb el "crioll", que és l'idioma vernacle, el francès té una àmplia presència, i el país és membre de l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF).

La música guineana és una sàvia combinació de tradicions africanes: herència colonial portuguesa, de fraternitat brasilera i de parentela del Carib. I entre música afro, francòfona i lusófona, Ramiro no va poder triar… Així, canta en francès, crioll i portuguès, i ens proposa, amb "Els Mots français" ("les paraules franceses") una música procedent del Fado, de la Rumba i de la Salsa, que manté la força de la tradició africana. La seua inclinació al Gumbé es veu a través dels seus discos, vertaders homenatges a aquest estil que és inseparable de la seua carrera.

En el marc dels Rostres de la Francofonia 2017, l'Institut Francés de València i el Museu d'Etnologia de València promouen aquest meravellós exemple de diversitat cultural i lingüística dins del projecte Rostros de la Francofonia.

 
Ramiro Naka (veu i guitarra), Raphael Elana (baix),  Daniel Misaine (violí) i Thibault Augustin (bateria i percussió).
 

Espectacle per a majors de 14 anys. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Dijous, 18 de maig

Lloc: Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia. 
Hora: 20:30