Cicle de conferències sobre l'Himàlaia

(Tot el dia)
25 set.
2014
(Tot el dia)
16 oct.
2014
25 de setembre, 2 i 16 octubre 2014
Amb motiu de l'exposició temporal "Himàlaia. Visions de l'alteritat a les col·leccions del MEN ", al Museu Valencià d'Etnologia ha organitzat un cicle de conferències a partir del mes de setembre per analitzar i reflexionar des de diferents àmbits sobre la cultura d'aquesta regió única i misteriosa del planeta que ha captivat Occident. 
 
El cicle reuneix experts de diferents àrees per apropar part de la cultura Himàlaia al públic valencià cada dijous a les 19.30h. a la sala Alfons el Magnànim. 
 
L'escriptor Gabi Martinez, autor de la novel escollida millor llibre de ficció en llengua espanyola el 2011, Els pagans de l'Hindu Kush, serà l'encarregat d'inaugurar aquest cicle el dijous 25 de setembre. 
 
El Conservador del Museu Valencià d'Etnologia, Jorge Cruz Orozco, abordarà el tema de "Tintín al Tibet", del belga Hergé, un clàssic de la novel · la gràfica cinquanta anys després de la publicació. La conferència proposa una anàlisi històrica i etnològica de "Tintín al Tibet", una mena de viatge per un llibre ple d'encant i poesia. Serà el 2 d'octubre. 
 
Finalment, el Dr Vicente Urios, director del Grup d'Investigació Zoologia de Vertebrats de la Universitat d'Alacant, analitzarà des del punt de vista científic el fenomen del Yeti, els coneixements actuals i es narra una expedició en què es volia obtenir dades pròpies per contrastar amb altres zoólogos.La conferència "El Yeti, llegenda i realitat" serà el dijous 25 d'octubre. 
 
 
Data: els dijous 25 de setembre, 2 i 16 octubre 2014 
 
Hora: 19.30h. 
 
Lloc: Salò Alfons el Magnànim. 
 
Centre Cultural La Beneficència