Al caliu de les paraules Festival d'oralitat per adults

Accés i recollida d'entrades

Entrada gratuïta amb aforament limitat.

Arreplega d’entrades des del dimarts 29 de gener de 2019 (màxim 2 entrades per persona), en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia (de 10 a 20 hores) o a través del web:

01/02/19

La vuelta al mundo en cuentos per Estrella Ortiz

20:00 h. Salò Alfons el Magnànim 

 
02/02/19
 
Concert de rap per Nacidos de la tierra y Alfons el Blüe
 
19:00 h. Patis
 


02/02/19
 
Palabras al fuego. Al Caliu de les paraules 
 
De 21:15 a 00:30. Patis
 


El Museo reservará un percentatge d'entrades que es repartiran en el Hall el mateix dia de cada acte a partir de les 18.00 hores. 

 

Revetla, concert i narració.
(Tot el dia)
01 febr.
2019
(Tot el dia)
02 febr.
2019
“Apenas somos algo más que un puñado de palabras, en eso consistimos”. (Félix de Azúa)
 
Al caliu de les paraules va nàixer per a reivindicar la importància de la paraula i la necessitat d’escoltar-la de viva veu, ja que la gent està necessitada, sense saber-ho, de retrobar-se amb la veu en viu i en directe. El Museu València d’Etnologia, atent a aquesta necessitat, recupera l’oralitat tradicional amb una trobada al voltant del foc, on, com es feia antigament, es conten històries, dites i acudits. Després de dues edicions, és oportú obrir-se a formes contemporànies d’oralitat, i per això, enguany l’esdeveniment també acull artistes del rap.
 
El rap va nàixer a la darreria dels seixanta, sota un clima de violència, als barris pobres de Nova York, on només tenien la paraula, al voltant del foc encés dins d’un bidó, per a desfogar les seues penes i gaudir d’uns moments d’oci íntim en comunitat. Així, al caliu d’aquelles fogueres urbanes, naixia una forma de contar històries, de crear consciència i de compartir veritat, com ja havia passat des de temps ancestrals a les fogueres de les comunitats rurals.
 
Amb el projecte Al caliu de les paraules comprenem que no hi ha una separació contundent entre la tradició i la modernitat; que la transmissió oral ens parla tant del passat com del present, i que pot proposar una mirada crítica sobre el món que ens envolta. Per tot això, és convenient oferir l’oportunitat de parar l’orella i gaudir, encara més, de la varietat i riquesa de la paraula dita, de la paraula oral.

Benvolgut públic, escolteu-ho amb profit! Salut!

PROGRAMA

1 FEBRER

La vuelta al mundo en cuentos per Estrella Ortiz

20:00 h  Sala Alfons el Magnànim  

2 FEBRER

Concert de rap per Nacidos de la tierra i Alfons el Blüe

19:00 h  Patis

Paraules al foc. Al Caliu de les paraules

21:15 h  Obertura de portes.

21:30 h  Sopar de pa i porta davant de tres fogueres*.

22:00 h  Paraulasses. Contades simultànies davant de tres fogueres diferents ubicades als patis.

23:30 h  Contat i debatut. Ressopó en comú, amb mistela i pastes. Narració general de contes curts, curtíssims, amb la participació dels narradors professionals i/o del públic agosarat en la foguera central.

00:30 h  Final de l’acte.

Contistes: Blai Senabre, Amparo Rico i Gran Jordiet. Idea original, projecte i coordinació a càrrec de Vicent Cortés.

*Els participants s’hi hauran de portar el sopar i, si ho estimen oportú, menjar per a compartir. L’organització proporcionarà la picadeta, la mistela i les pastetes del ressopó.